Холивудската звезда Адам Сандлър поздрави Испания за спечелената европейска титла по баскетбол и по-конкретно братята Хуанчо и Уили Ернангомес, които бяха в основата на триумфа. 

Снощи Ла Фурия срази Франция с 88:76, а Хуанчо наниза 27 точки, като бе избран за МВП на финала. Двамата със Сандлър се познават добре, тъй като бяха в главните роли на доста успешния баскетбол филм „Hustle”. 

„Бо Крус! Целта е постигната! Обичам те Хуанчо! И Уили! Поздравления за целия испански отбор!” написа Сандлър в Туитър. Бо Крус бе името, с което Хуанчо се подвизаваше във филма. 

Уили Ернангомес бе избран за най-полезен на турнира, след като приключи със средни показатели от 17,2 точки и 6,9 борби по време на надпреварата, като получи наградата си от Дирк Новицки. 

Освен него в идеалния отбор на Евробаскет попаднаха още Лоренцо Браун, който помогна за титлата на Испания с 15,2 точки и 7,6 асистенции, центърът на Франция Руди Гобер, макар че направи слаб финал, както и Денис Шрьодер извел Германия до бронза, а и Янис Антетокумпо, приключил със средно 29,3 точки на двубой.